לאחרונה ישנה “אופנת ספורט תינוקות” שתחילה, נראתה לי טיפשית. תינוק שמוחזק אף ורק בכפות רגליו, נקרא יוגה.
פשוט לראות ולא להאמין.
אך בכל זאת, ישנה דרך לתרום לפעוט הקטן תרגילים לאיזון וחיזוק הגוף, שהם לאו דווקא מסוכנים או מרתיעים הורים לחוצים כמוני: ספורט שנקרא שחיית תינוקות.
מידע חשוב שיש לדעת: לתינוק עד גיל 6 חודשים יש רפלקס העוזר לו לא לנשום מים.
ברגע של מגע הפנים עם המים או הלרינגס (פתח קנה הנשימה) נוצרת סגירה, כמו בזמן בליעה, כך שאין כניסת מים לקנה.
כך שתינוקות יכולים לצלול – דבר המלמדים בכל מקום בו יש שחיית תינוקות.
אך יש לתת לתינוק להסתגל למים כך שהצלילה תבוא בטבעיות. אתם יכולים להיות כמו מאמן כושר אישי ומה יותר כיף מזה יכול להיות.
כשחושבים על שחיית תינוקות לעומק, ניתן להבין ששחיית תינוקות זו פעולה הגיונית למדי: התינוק, שמגיע מהחום של הרחם, מתמלא בתחושות חדשות במפגשו עם אויר העולם.
המפגש החוזר עם המים החמימים שבכל קורס שחיית תינוקות מציעים, עשויים להוות עבור התינוק הרגשה מוכרת ונעימה.
שחיית תינוקות בליווי גלישה במלדיבים הנחיה מקצועית וקשובה לצורכי התינוק וההורה המשתנים יאפשרו לתינוק לחוות את עצמו ואת המפגש עם העולם המימי והיבשתי ממקום בטוח, רגוע, יצירתי ותקשורתי.
במים כוח הכובד פוחת, כושר הציפה עולה, לחץ הידרוסטטי מופעל על הגוף וצפיפות החומר הגבוהה משמשת את התינוק וההורה כמערכת היזון חוזר תנועתית ורגשית.
בהתבסס על מחקרים מהשנים האחרונות, תכונותיהן הייחודיות של המים בקורסי שחיית תינוקות מספקות גרייה למערכות הגוף השונות, בעוצמות משתנות ברמה הפיזיולוגית והחישתית תפיסתית.
מערכת הלב והריאה, מערכת השרירים והשלד ומערכת החישה והתפיסה נכנסות לפעולה במפגש עם המים בעת שחיית תינוקות. בנוסף, בקורס שחיית תינוקות, מסבירים להורים כי השהות במים עשויה לעזור להפיג כאבי בטן, גזים ועצירות, ולתרום לחיזוק המערכת החיסונית ואף לסייע בשינה טובה ורגועה.
שחיית תינוקות תורמת לשיפור היציבה ויכולות מוטוריות שונות, תוך מתן תחושה של סכמת גוף ברורה והכרת המרחב.
המים מאפשרים לתינוק לחוש ולהכיר את גופו ונשימתו, להיות חסר משקל, לשנות את תנוחתו בקלות ובכך להעצים ולהדגיש עבור התינוק את גבולות גופו מחד, ומאידך להפוך לחוט מקשר ומחבר גם כאשר ההורה והתינוק הופכים לנפרדים.